BuurtWhatsApp Rijnsoever Katwijk

Het doel van WhatsApp buurtpreventie is een veilige en leefbare buurt.

Help nu mee de Rijnsoever wijk veiliger te maken!

Aanmelden

Spelregels

Hoe de WhatsApp Buurtpreventie groep gebruiken?
BuurtWhatsApp Rijnsoever werkt met een zogenoemde “SAFAR-Methode”.

S = Signaleer
A = Alarmeer altijd via 112 (de wijkagenten van Rijnsoever zijn ook lid van de groep, maar lezen niet altijd gelijk de berichten)
F = Fotografeer (alleen indien mogelijk en u uw eigenveiligheid daarmee niet in gevaar brengt)
A = App om uw waarneming bekend te maken aan andere deelnemers / buurtbewoners
R = Reageer / Registreer, dit kan door middel van naar buiten te gaan en eventueel in gesprek te gaan met de persoon. Doe dit alleen als dit veilig kan, laat door middel van een berichtje in de groepsapp weten aan elkaar dat de politie gewaarschuwd is. Bij een heterdaad (nood) situatie kunt u voor de zekerheid altijd (ook al is er al door een ander al gebeld) ook 112 bellen zodat u zeker weet dat er hulp aankomt. Wellicht ziet u dit vanaf een andere zijde dan een andere melder en kunt u weer andere aanwijzingen voor de politie-eenheden doorgeven.

Nextdoor, het Sociale netwerk voor minder belangrijke berichten
Meldingen over een vermist huisdier, of overige zaken dat niet direct de aandacht nodig heeft kunnen geplaatst worden in de Nextdoor app, het besloten, sociale netwerk voor buurten. U kunt zich hiervoor aanmelden via de volgende link: http://nextdoor.nl/!N8RPLD 

Geen overbodige berichten
Meldt a.u.b. alleen dringende zaken (die voor iedereen gelijk gelezen moeten worden) in de BuurtWhatsApp groep.
Ook a.u.b. geen bedankjes voor het toevoegen in de app. Een berichtje zoals "bedankt voor het toevoegen aan de app" wordt op dit moment door heel veel deelnemers ontvangen.
Gebruik de BuurtWhatsApp groep dus a.u.b. alleen als alarmsysteem!

Stank overlast
Klachten over stank, stof, lawaai, bodemverontreiniging of andere overlast door bedrijven milieuklachtentelefoon kunt u 24 uur per dag melden aan de DCMR Milieudienst Rijnmond, tel. nr. 088-8333555.

Geen overbodige reacties bij een incident
Het is fijn om bij een inbraak e.d. ons medeleven te betuigen, maar dat genereert meestal veel onbruikbare berichten in de BuurtWhatsApp groep. Voor sommige mensen wordt dit misschien als storend ervaren.

Een BuurtWhatsApp groep is bedoeld als buurtwacht. Niet alle buurtbewoners zitten te wachten op een overvloed aan berichten. Door te reageren op andermans berichten kunnen berichten die er echt toe doen misschien over het hoofd worden gezien of niet snel worden opgemerkt. Dat zou natuurlijk jammer zijn.

Informatie plaatsen dat helpt een incident op te lossen en/of gerichte aanvullende vragen stellen is natuurlijk wel prima.

Gevonden voorwerpen
Gevonden voorwerpen a.u.b. niet in de Rijnsoever BuurtWhatsApp groep melden, maar gebruik hiervoor de besloten BuurtWhatsApp Rijnsoever Facebook pagina en / of de Nextdoor app.

Vermiste huisdieren
Regelmatig komen er bij ons berichten binnen over vermiste huisdieren. Dit is voor de baasjes erg vervelend en willen hun huisdier natuurlijk snel weer terug vinden.

Vermiste huisdieren is niet iets om in de Rijnsoever BuurtWhatsApp groep te melden. Gebruik hiervoor a.u.b. de besloten BuurtWhatsApp Rijnsoever Facebook pagina en /of de Nextdoor app.

Meerdere Rijnsoever BuurtWhatsApp groepen
WhatsApp heeft op dit moment een maximum van 256 mensen in 1 WhatsApp groep. Door de vele aanmeldingen zijn extra Rijnsoever BuurtWhatsApp groepen aangemaakt. Alle nieuwe aanmeldingen zullen door de beheerders verdeeld worden over de 4 Rijnsoever WhatsApp groepen.

Er bestaan nu 4 actieve Rijnsoever BuurtWhatsApp groepen:
Rijnsoever Buurt Alarm 1
Rijnsoever Buurt Alarm 2
Rijnsoever Buurt Alarm 3
Rijnsoever Buurt Alarm 4

De beheerders van alle Rijnsoever BuurtWhatsApp groepen zullen belangrijke informatie in alle groepen delen, zodat de buurtbewoners in alle 4 de groepen geen informatie hoeven te missen. Het is dus niet nodig om u voor meerdere groepen aan te melden!

Besloten Facebook groep BuurtWhatsApp Rijnsoever
Voor de wat minder formele informatie is er een besloten BuurtWhatsApp Rijnsoever Facebook groep aangemaakt:

Naam van de groep:  BuurtWhatsApp Rijnsoever
Link naar de groep:    https://www.facebook.com/groups/BuurtWhatsApp.Rijnsoever 

Aanmelden voor de Facebook pagina kan door op “Lid worden” te klikken. Na de aanmelding zal een beheerder uw aanmelding goedkeuren. Binnen deze Facebook groep zal er regelmatig informatie gedeeld worden. Deze pagina geeft ook wat makkelijker de mogelijkheid om te reageren of vragen te stellen, zodat de Rijnsoever BuurtWhatsApp groep alleen maar voor noodgevallen gebruikt hoeft te worden.

Verzoekjes voor nieuwe deelnemers
Verzoekjes om nieuwe deelnemers toe te voegen aan de WhatsApp groep niet in de BuurtWhatsApp groep sturen, maar de persoon zelf via deze website het aanmeldformulier in laten vullen.

De BuurtWhatsApp groep werkt pas goed als deze zoveel mogelijk stil blijft en alleen in verdachte situaties een signaal geeft. Als de BuurtWhatsApp te veel pop-ups en geluidssignalen geeft, zullen veel mensen de app op stil zetten of uit de BuurtWhatsApp groep stappen.

Geen reacties bij een verkeerd geplaatst bericht
Het komt helaas wel eens voor dat iemand per ongeluk een verkeerd bericht plaatst in de Rijnsoever BuurtWhatsApp groep. Dit bericht is dan niet voor de Rijnsoever BuurtWhatsApp bedoeld. Reageer dan a.u.b. niet op dit bericht. De beheerders van de BuurtWhatsApp groep zullen de persoon hier dan op aanspreken.

WhatsApp

Om deel te kunnen nemen heeft u een smartphone (Android, iPhone) nodig met de applicatie WhatsApp.
WhatsApp is een app die u gratis op uw smartphone kunt installeren. 

Meer informatie

Go to Top